اگر شما هم میخواهید کسب و کار خودتان را راه بیاندازید اما نمیدانید از کجا شروع کنید یا سرمایه اولیه کمی دارید، این مطلب را از دست ندهید.
کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار رؤیای دلنشینی است که خیلی از آدمها به آن فکر میکنند. تا همین چند سال پیش راه اندازی کسب و کار به معنای داشتن سرمایهای حداقل سیصد تا چهارصد میلیون برای تأسیس کارگاه یا اجاره مغازه و خریدن کالاهای مورد نیاز بود. اما این روزها همه چیز تغییر کرده است؛ با رشد فضای اینترنت و شکلگیری شبکههای اجتماعی، مرزهای جغرافیایی برای فروش کالا دیگر تقریبا بیمعنی شده است.
در ایران هم، بسیاری از فروشگاهها با استفاده از شبکههای اجتماعی و به شکل آنلاین، مشتریهایی از تمام شهرهای ایران دارند. با توجه به شرایط امروز دنیا، مغازه کوچک شما در زیرپله یک پاساژ نه چندان معروف در شهری کوچک میتواند مشتریهایی از سرتاسر ایران داشته باشد.
با وجود چنین پتانسیلی، راه اندازی کسب و کار خیلی ساده به نظر میرسد. اما همانجور که حافظ گفته «عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها»
این سادگی اول کار خیلی سریع به مشکلهای مختلفی برمیخورد؛ مدیریت این مشکلها و حفظ درآمدزایی کسب و کار، قسمت سخت این بازی برد و باخت است.
در این مطلب قبل از هر چیزی از شغلهایی میگوییم که میتوان با سرمایه اولیه کم راه اندازی کرد. بعد از آن به روشهای مدیریت این نوع کسب و کارها میپردازیم. اگر شما هم میخواهید کسب و کار خودتان را راه بیاندازید اما نمیدانید از کجا شروع کنید یا سرمایه اولیه کمی دارید، این مطلب را از دست ندهید.
سه ایده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی با پول کم
راههای زیادی برای پولدار شدن و رسیدن به درآمدزایی وجود دارد. هر کدام از این راهها، ابزار خودش را لازم دارد. اما اگر بخواهیم با سرمایه کمی شروع به کار کنیم، انتخابیهایمان کمی محدود میشود. البته اصلا نگران نباشید، هنوز یک عالم گزینه جلوی روی شما است. در این بخش به چند مورد از پربازدهترین و پولسازترین ایدههای موجود میپردازیم؛ ایدههایی که برای راه اندازی به سرمایه اولی کمی نیاز دارند.
فروشگاه اینترنتی
راهاندازی فروشگاه اینترنتی تا حدی همهگیر شده است که اگر شما همین الان به شکل کاملا رندوم و اتفاقی بزنید خرید «هر چیزی» و به جای این هر چیزی، هر کلمهای که دوست دارید قرار دهید، احتمال خیلی زیاد به یک فروشگاه برمیخورید. اما حالا در چنین شرایطی چرا شما هم باید وارد اقیانوس قرمز فروشگاه اینترنتی شوید؟

در این بخش دلایل این پرسش مهم و اساسی را با هم بررسی میکنیم:
این اقیانوس، چندان هم قرمز نیست
شاید خیلی عجیب به نظر برسد که این اقیانوس شاید در ابتدا قرمز به نظر برسد اما واقعا این جوری نیست. راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی مانند فروشگاه اینترنتی به زیرساختهای بسیار بیشتری از یک سایت و دامین نیاز دارد؛ همین باعث شده بسیاری از فروشگاههای اینترنتی که با فکری گذرا و بدون برنامهریزی ایجاده شدهاند، در حال حاضر نیمه فعال هستند، پاسخ مشتریان را بعد از چند روز یا چند هفته میدهند، خدمات پس از فروش نامناسبی دارند یا بیشتر محصولاتشان را موجود ندارند.
در واقع اجازه بدهید خیالتان را راحت کنم: در این بازار دست زیاد است، اما دستی که مچش پر باشد کم است! اگر شما برنامهریزی مناسبی داشته باشید و زیرساختهای مهمی مانند پاسخگویی مناسب به مخاطب، کامل بودن محصولات و خدمات پس از فروش حرفهای داشته باشید به راحتی میتوانید در این اقیانوس شبهقرمز با سرعت زیاد به پیش بروید و رشد کنید.
هر فروشگاه واقعی نیاز به یک فروشگاه اینترنتی هم دارد
در این روزهای کرونایی اگر با حفظ استانداردهای بهداشتی، گذرتان به پاساژهای شلوغ گذشته بخورد، میبینید بسیاری از مغازهها در ساعتهای کاری بستهاند، آنهایی هم که باز هستند مشتری زیادی ندارد. کرونا به زور و اجبار و تهدید این جمله را به گوش همه افراد رسانده: «دوران کاسبی سنتی تمام شده است.»
دیگر مانند ده سال پیش، اجاره یا خریدن یک مغازه و سرمایهگذاری برای پر کردن آن با محصولات با کیفیت و مشتریپسند کافی نیست. هر مغازهای نیاز به این دارد که کالاهای خودش را در فضایی بزرگتر از محله و شهر خودش عرضه کند. اگر این اتفاق نیفتد گردش مالی فروشگاه به خطر میافتد. دیگر زمان نشستن برای آمدن مشتری گذشته است؛ وقت شما خیلی بیشتر از این ارزش دارد که پشت صندلی فروشگاه بنشینید و دعا کنید مشتری وارد مغازه شود.
به همین جهت داشتن یک سایت اینترنتی برای بازاریابی و فروش محصولات در فضای اینترنتی میتواند درآمدزایی شما را از سیستم سنتی «بگیر نگیر» به سیستم مدرن «بگیر بگیر» تبدیل کند.

افراد بسیاری هم هستند که در زمینه فروش احساس توانمندی میکنند اما نه دلشان میخواهد به عنوان شاگرد یا دستیار فروش کار کنند و نه سرمایه لازم برای راه اندازی یک فروشگاه را دارند. بعضی از افراد این دسته با کمی سرمایه، تعداد محدودی کالا در تعداد پایین میخرند و یک فروشگاه اینترنتی میزنند.
در چنین شرایطی، گاهی محصولاتی که تهیه کردهاید نیاز بازار نیست و فروش نمیرود. یا از آن بدتر به قول کاسبهای قدیمی «اگر جنس شما جور نباشد» مشتری بعد از مدتی دیگر از شما خرید نمیکند. به این شکل شاید همان سرمایه اولیه شما هم به شکل تعداد زیادی محصول فروش نرفته، روی دستتان بماند.
برای دوری کردن از چنین سرنوشت شومی، یک راه این است که بتوانید محصولات خود را پیش فروش کنید. یعنی پیش از اینکه سرمایه خود را به محصولاتی تبدیل کنید که اصلا نمیدانید نیاز بازار است یا خیر، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و ببینید آیا به محصولات شما علاقهمند هستند؟
برای چنین کاری میتوانید از پلتفرم پیش فروش نیک استارتر استفاده کنید. به این ترتیب دیگر خیالتان راحت است که اگر مشتری از کالا خوشش نیامد، سرمایه مالی خودتان را به خطر ننداختهاید.
ساخت فیلمهای آموزشی
اگر در هر زمینهای، از موسیقی گرفته تا دفاع شخصی و آشپزی استعداد و توانایی دارید، تبریک میگویم شما همین الان شرایط راه اندازی کسب و کار اینترنتی را دارید. برای فیلمبرداری فیلمهای آموزشی، به احتمال خیلی زیاد میتوانید از گوشی موبایل خودتان استفاده کنید. با کمی آموزش برنامههای تدوین فیلم و استفاده از یک میکروفون مناسب برای اینکه کیفیت صدایتان خوب باشد، میتوانید ویدیوهای آموزشی خودتان را بسازید.
برای فروش این فیلمها هم راههای زیادی وجود دارد. اگر با راهاندازی سایت و سئوی محتوا آشنا باشید، میتوانید با هزینهای بسیار کم، سایت شخصی خودتان را راه اندازی کنید و ویدیوهای آموزشی خودتان را در آنجا قرار دهید. اگر هم نمیخواهید دردسرهای بالا آوردن سایت در موتورهای جستوجو را به جان بخرید، میتوانید با سایتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند، همکاری داشته باشید. با این کار تنها لازم است که استانداردهای ویدویی این سایتها را رعایت کنید. بیشتر سرمایه لازم برای چنین کاری به تهیه یک میکروفون مناسب برمیگردد. با مبلغی بین سه تا نه میلیون میتوانید میکروفون مناسب خود را تهیه کنید.

تولید محتوا و فریلنسر
اگر با چم و خم نوشتن آشنا باشید میتوانید در این زمینه فعالیت مناسبی داشته باشید. یکی دیگر از تأثیرات کرونا این بود که تقریبا تمام شرکتهایی که تا پیش از این، داشتن سایت و شبکه اجتماعی را کاری بیهود میدانستند، به این نتیجه رسیدند که داشتن چنین مواردی برای کسب و کارشان از نان شب هم واجبتر است.
اگر بتوانید نیاز بازار را شناسایی کنید و دستی بر قلم داشته باشید به راحتی میتوانید وارد این بازار شوید. چرا که نویسنده هست اما نویسنده خوب کم است! اگر هم زبان دوم یا سوم و چهارم بدانید که کارتان بهتر میشود. نویسندهای که بتواند از منابع انگلیسی زبان استفاده کند، درخواستهای کار بیشتری خواهد داشت. در بعضی از رشتهها نیز زبان فرانسه یا آلمانی بسیار کاربردی خواهد بود.
راه اندازی وبلاگ، بلاگ و سایت شخصی
اگر نویسنده هستید و احساس میکنید به اندازه کافی برای بقیه نوشتهاید و وقتش است برای خودتان بنویسید، راه اندازی بلاگ و سایت شخصی بهترین گزینه برای شما است. این کار هم مانند ساخت ویدیوهای آموزشی میماند با این تفاوت که رسانه شما این بار مبتنی بر متن است. به همین جهت دیگر دردسرهای تولید ویدیو را ندارید. برای اینکه گوگل شما را به عنوان یک وبلاگ درست و حسابی بشناسد و بتوانید سری توی سرها داشته باشید، باید با اصول سئوی محتوا آشنا باشید.
همچنین خیلی بهتر است که یک موضوع مشخص را بگیرید و به شکل ثابت در مورد آن تولید محتوا کنید؛ برای گوگل و تقریبا تمام شبکههای اجتماعی مهم این است که شما به شکل ثابت و با برنامه تولید محتوا کنید. با این حساب برنامه «یک مطلب بذارم تا ببینم چی میشه» برای چنین کاری جواب نمیدهد. شما باید مخاطب خودتان را مشخص کنید، زمان کاری خودتان را در نظر بگیرید و به این برنامه پایبند بمانید.
کارهای گرافیکی و طراحی سایت
اگر با برنامههای گرافیکی مانند کورل، ایلستریتور و فتوشاپ آشنایی دارید، میتوانید این کار را به عنوان حرفه خودتان شروع کنید. این بازار، فضای کاری زیادی دارد و میتوانید سفارشهای خود را در منزل انجام دهید. همچنین میتوانید در سایتهایی که محل همایش و گردهمایی طراحان گرافیست هستند، ثبتنام کنید و کارهای خود را به نمایش بگذارید. به این شکل، میتوانید نمایشگاهی از کارهای خود به وجود بیاورید و شانستان را برای گرفتن سفارش بیشتر کنید.
با وجود اینکه ایدههای بسیاری برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی وجود دارد، اما همانطور که قبلتر هم گفتیم سختی کار در مدیریت مشکلات و ادامه دادن روند درآمدزایی است. هر کسی میتواند یک قایق کاغذی بسازد و روی آب بیاندازد؛ مهم این است که قایق شما چقدر روی آب میماند.

کسب و کار اینترنتی چه میزان تخصص نیاز دارد؟
اگرچه کسب و کارهای اینترنتی با چند کلیک راه میافتند اما اینجوری نیست که به هیچ تخصصی نیاز نداشته باشد. برای راه اندازی هر کسب و کاری باید اطلاعات آن رشته را داشته باشید. خوبی ماجرا این است که دیگر مثل قدیم لازم نیست ده بیست سال خاک آن کار را بخورید تا بتوانید اطلاعات ابتدایی کار را به دست بیاورید. با وجود رشد انتقال اطلاعات در سالهای اخیر، به راحتی میتوان اطلاعات پایه برای راه اندازی کارهای مختلف را به دست آورد.
اگر قصد دارید کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید یا با استفاده از سایت به معرفی و برندسازی خودتان بپردازید به این تخصصها نیاز دارید. خبر خوب این است که میتوانید بعضی از این توانمندیها را خودتان به مرور یاد بگیرید. اما اگر بخواهید از همان اول یک کار حرفهای داشته باشید، میتوانید از متخصصان این رشتهها کمک بگیرید.
طراح سایت
طراحی سایت از آن مواردی است که دامنه قیمت بسیار گستردهای دارد. به این شکل که میتوانید از قالبهای آماده وردپرس استفاده کنید که با مبلغی در حدود صد هزار تومان هم قابل تهیه است و هم میتوانید از شرکتهای تخصصی طراحی سایت کمک بگیرید که گاهی حتی تا پنجاه میلیون تومان هم هزینه دریافت میکنند. تفاوت این سرویسها در نوع کاربری آن و البته برند تولیدکننده است.
نویسنده و مترجم تولید محتوا
برای اینکه بتوانید کسب و کار اینترنتی خود را به دیگران شناسایی کنید نیاز به نویسنده و مترجم دارید. افرادی که بتوانند متناسب با اهداف و ویژگیهای کسب و کار شما، متنهای مناسب برای سایت و شبکههای اجتماعیتان تولید کنند. هر چقدر محتوای بهتری داشته باشید مخاطب بیشتری هم جذب خواهید کرد.
البته در این بخش تنها کیفیت مطالب نیست که اهمیت دارد، نویسنده و مترجم اگر نتوانند اصول سئو را در متنهای خود پیاده کنند، سایت شما شانس زیادی در موتورهای جستجوگری مانند گوگل نخواهد داشت. اگر با نویسندههایی کار میکنید که به اصول سئو آشنا نیست، لازم است که حتما از یک متخصص سئو یا به اصطلاح سئوکار نیز استفاده کنید. چنین کاری روند دیده شدن شما در سایتهای اینترنتی را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
مدیریت سایت و شبکههای اجتماعی
اگر بخواهید مخاطبان سایت شما را به عنوان یک سایت حرفهای در نظر بگیرند، باید یک نفر تمام وقت حواسش به کامنتهای سایت و شبکههای اجتماعی باشد و پاسخ مخاطبان را در سریعترین زمان ممکن بدهد. بسیاری از سایتها از همین بخش ضربه میخورند و مشتریهای احتمالی خود را به راحتی از دست میدهند.
در کنار آگاهی از اطلاعات ابتدایی هر کسب و کاری که میخواهید به شکل اینترنتی راه اندازی کنید، این سه مورد، از مهمترین تخصصهای راه اندازی هر نوع کسب و کار اینترنتی است. مواردی که اگر نباشند، چرخ تجارت شما نمیچرخد. اما اگر بخواهید بهتر عمل کنید خیلی خوب است که از نویسنده تبلیغات اینترنتی و بازاریاب اینترنتی هم استفاده کنید. در نهایت باید بدانید که تمام کسب و کارهای اینترنتی در کنار فوایدی که دارند، سختیها و مشقتهای بسیاری نیز دارند. در این بخش به بررسی فایدهها و ضررهای راه اندازی کسب و کار اینترنتی میپردازیم.
فواید راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی
- به قول قدیمیها خودتان آقای خودتان هستید و زمانتان دست خودتان است.
- این کار متناسب با عملکرد شما، جای رشد زیادی دارد. اگرچه تمام زمانتان دست خودتان است اما اگر بخواهید رشد کنید، باید زمان لازم را به کار خودتان بدهید.
- از آنجایی که کار دست خودتان است، به نسبت کارمند بودن، سود بیشتری خواهید داشت.
- در شروع کار، هزینههای زیادی نخواهید داشت.
ضررهای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی
- برای به دست آوردن هر چیزی باید بهای آن پرداخت شود. برای اینکه آقا و رییس خودتان باشید، این بها را نیز باید بدهید که اگر کار نکنید از پول هم خبری نیست.
- هیچ تصمینی وجود ندارد که کارتان به درآمدزایی برسد.
- در ابتدای کار، از بیمه و مزایا خبری نیست.
- احتمالا به نسبت روزهای کارمندی، استراحت کمتری خواهید داشت. بر خلاف کارمندی که طبق شرح وظیفه، زمانی برای استراحت و ناهار وجود دارد، در این نوع کار هر دقیقه استراحت به معنای پول در نیاوردن است.

چقدر طول میکشد کسب و کار اینترنتی ما به درآمدزایی برسد؟
معمولا سوالهایی از این دست جوابهای ثابتی ندارد. اگر از یک استاد زبان انگلیسی بپرسید چقدر برای گرفتن نمره آیلتس 7 زمان لازم است با توجه به سطح فعلی شما، میزان زمانگذاری برای مطالعه زبان انگلیسی و سطح یادگیری شما زمانی اعلام میکند. در مورد درآمدزایی کسب و کار اینترنتی هم باید گفت این موارد در به نتیجه رسیدن و درآمدزا شدن کسب و کار اینترنتی شما تأثیرگذار است:
میزان زمانگذاری شما
اینکه شما چه میزان زمانی برای رشد کسب و کار اینترنتی خود وقت بگذارید، تأثیر مستقیمی در زمان به موفقیت رسیدن سایت و کسب و کار شما شما خواهد است. قطعا بین اینکه روزی نیم ساعت برای کارتان وقت بگذارید و اینکه نیمی از روز خود را به شکل مستمر صرف بهبود و ارتقای کسب و کار کنید، تفاوت چشمگیری خواهد بود.
کمک گرفتن از نیروی متخصص
اگر در زمینههای تولید محتوا و تبلیغات اینترنتی، مهارت لازم را ندارید لازم است که از متخصصان این زمینه کمک بگیرید. قیمت خدمات این حیطه متناسب با کیفیت آن متفاوت است. اینکه چه میزان هزینهای برای رشد کسب و کار اینترنتی خود در نظر گرفته باشید نیز بر روند و سرعت به نتیجه رسیدن کسب و کار اینترنتی شما اثرگذار است.

نیاز بازار
گاهی بعضی از کسب و کارها تمام نکات لازم را انجام میدهند اما باز هم شکست میخورند. کالبدشکافی بسیاری از این کسب و کارها نشان از این دارد که چنین کسب و کارهایی پیش از ورود به بازار، نیاز بازار را برآورد نکردهاند. به همین جهت بعد از عرضه کالا متوجه میشوند که آن محصول فروش ندارد و در نتیجه با مرگ کسب و کار خود روبرو میشود. برای جلوگیری از چنین کاری میتوانید کالای خودتان را در نیک استارتر پیشفروش کنید.
در نهایت با وجود تمام مواردی که گفته شد، حداقل زمانی که باید برای به نتیجه رسیدن در نظر بگیرید، بین شش ماه تا یک سال است.
جذب مشتری برای کسب و کار اینترنتی
برای اینکه بتوانید مشتری را جذب کسب و کار اینترنتی و برند خودتان کنید لازم است که به مسائل مختلفی توجه داشته باشید:
تولید محتوای جذاب
کسب و کار اینترنتی شما در هر زمینهای که باشد، تولید محتوای جذاب و مورد نیاز مخاطب میتواند مشتریان زیادی برای شما به همراه بیاورد. یک محتوای حرفهای، مشتریان را ترغیب میکند مطلب شما را به دوستان و آشنایان خود نیز بفرستند؛ همین کار موجب میشود تعداد بیشتری افراد با کسب و کار اینترنتی شما آشنا شوند و مشتریان شما افزایش پیدا کند.
توجه کردن به نیاز مشتری
برای اینکه بتوانید نیاز مخاطب را رفع کنید، باید پیش از هر چیز به خواستههای او گوش کنید. برای انجام چنین کاری، لازم است نظر مشتریان خود را بدانید. شبکههای اجتماعی بستر مناسبی برای باخبر شدن از خواستههای مشتریان است. اگر در شبکههای اجتماعی فعال نیستید، همین حالا اقدام کنید.
طراحی صحنه به عنوان یک هنر
چه بخواهید فروشگاهتان را دکوراسیون کنید و چه بخواهید سایت اینترنتی کسب و کارتان را راه بیاندازید، طراحی فضای آن باید با ذوق و هنر همراه باشد. مخاطبان، سایتهای شلوغ و بههمریخته را تحمل نمیکنند و امکان دارد به سادگی مشتری خود را از دست بدهید. برای همین لازم است حتی اگر در این زمینه سررشتهای ندارید، با یک متخصص طراحی سایت مشورت کنید.
برای مطالعه بیشتر در مورد روشهای جذب مشتری برای کسب و کار اینترنتی خود میتوانید این مطلب را در نیک استاتر بخوانید.

کسب و کار اینترنتی چقدر درآمد دارد؟
همانجور که گفتیم کسب و کارهای اینترنتی شکلهای مختلفی دارد. در این بخش به بررسی حدود درآمد کسب و کارهای مرتبط با فروشگاه اینترنتی و همینطور کسب و کارهای اینترنتی به غیر از مدل فروشگاهی میپردازیم.
درآمد کسب و کار اینترنتی فروشگاه آنلاین
فروشگاههای اینترنتی پیش از هر چیزی نیاز دارند روی سئوی محصولات خودشان کار کنند. با کمی صبر و رسیدن به لینک اول یا دوم گوگل، شاید روزی هزار نفر بازدید کننده فقط از یک محصول مشخص داشته باشید. اگر تنها یک درصد از این هزار نفر محصول شما را بخرند، شما روزی ده مورد از آن محصول فروش کردهاید. اگر روی هر محصول فقط پنج هزار تومان سود کنید، میشود روزی پنجاه هزار تومان تنها برای یک محصول.
اگر بتوانید چنین فروشی برای ده محصول داشته باشید، میشود روزی پانصد هزار تومان سود و در ماه به عدد پانزده میلیون تومان سود خالص میرسید.

کسب و کارهای اینترنتی دیگر
دیگر کسب و کارهای اینترنتی نیز فرصت مناسبی برای سودآوری دارند. تنها مسئله کیفیت کار و داشتن پشتکار است. برای رسیدن به درآمدهای مناسب لازم است در هر رشتهای که میخواهید فعالیت کنید توانمندی خودتان را افزایش دهید. تولید محتوا یا تولید آثار گرافیکی بازه قیمت بسیار متغیری دارند. بسته به کیفیت و سرعت عمل شما، میتوانید قیمتهای متقاوتی دریافت کنید. با توجه به میزان کاری که در ماه انجام میدهید میتوانید بین یک تا هفت میلیون تومان به دست بیاورید. اگر نویسنده یا طراح گرافیک ارشد باشید که این مبلغ بیشتر هم میشود.
همچنین در کارهایی مانند مدیریت سایت و شبکههای اجنماعی با استفاده از وقتی که برای مدیریت پیجها میگذارید میتوانید درآمدی بین یک میلیون و پانصد تا سه میلیون تومان به دست بیاورید. یادتان باشد در چنین کارهایی وقت شما، سرمایه شما است.
چگونه میتوان درآمد کسب و کارهای اینترنتی را افزایش داد؟
اگر کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کردهاید اما دوست دارید درآمد بیشتری از این راه به دست بیاورید، این موارد میتواند به شما کمک کند:
- روی خودتان سرمایهگذاری کنید. تا جایی که میتوانید در مورد اصول کار خودتان مطالعه کنید و دورههای آموزشی ببینید.
- حضورتان در شبکههای اجتماعی افزایش دهید و هر از چند گاهی از خودتان بپرسید مخاطب چه نیازهایی دارد و دیگر چه کالاهایی را میتوانید به مجموعهتان اضافه کنید.
- تولید محتوای تأثیرگذار داشته باشید. با چنین کاری میتوانید تعداد مخاطبان خودتان را افزایش دهید.
برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی چقدر سرمایه نیاز دارم؟
در این بخش به بررسی سرمایه لازم برای راه اندازی انواع کسب و کار اینترنتی میپردازیم.
سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی فروشگاه آنلاین
فروشگاههای اینترنتی مانند تمام کسب و کارهای اینترنتی یک هزینه ابتدایی خرید دامین و طراحی مختص سایتهای فروشگاهی دارید. تمام این موارد را برای شروع میتوانید با حدود یک میلیون تومان انجام دهید.
راه اندازی فروشگاه کاری بسیار آسان است و هزینه کمی دارد اما اداره آن کاری بسیار سخت است. هزینههای آن نیز میتواند سر به فلک بکشد. نکته اصلی برای به نتیجه رسیدن یک فروشگاه آنلاین تهیه کالاهای متفاوت و متنوع در زمینه کاری خودتان است تا خریدار احساس نکند محصولات شما ناقص است.
اگر نمیخواهید برای خرید تعداد زیادی محصول ریسک کنید، میتوانید با استفاده از قابلیت پیش فروش در نیک استارتر، کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید.
سرمایه لازم برای راه اندازی دیگر کسب و کارهای اینترنتی
دیگر کسب و کارهایی که در این مطلب به معرفی آنها پرداختیم سرمایه اولیه کمی نیاز دارند. به عنوان مثال نویسندگی و تولید محتوا برای سایتهای مختلف حداقل به یک لپ تاپ یا کامپیوتر دسکتاپی نیاز دارد. یا برای طراحی گرافیک لازم است سیستمی داشته باشید که بتواند از نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلستریتور پشتیبانی کند.

کسب و کار اینترنتی را چطور مدیریت کنیم؟
برای اینکه بتوانید کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید، بتوانید بر مشکلات این مسیر طولانی غلبه کنید و به نتیجه مطلوب برسید لازم است به این نکات توجه ویژه داشته باشید:
خودشناسی
پیش از عملی کردن هر ایدهای باید به شناختی از خودتان برسید. اینکه بدانید در چه کارهایی مهارت دارید و در چه بخشهایی لازم است خودتان را تقویت کنید. با چنین شناختی مسیر روشنتری پیش رو خواهید داشت. اگر به چنین اطلاعاتی از خودتان دست پیدا کرده باشید میتوانید با خیال راحتتری در مسیر راه اندازی کسب و کار اینترنتی قدم بردارید.
هدفگذاری
برای اینکه بدانید از مسیرتان دور نمیشوید و در حال پیشروی در جهت درست هستید، لازم است در ابتدای کار یک برنامه شش ماه و یک ساله برای کسب و کار خودتان تدوین کنید. برنامه شش ماهه را نیز میتوانید به برنامههای جزییتر یک ماهه تقسیم کنید. به این شکل میتوانید در پایان هر ماه موقعیت خودتان را بسنجید و ببینید تا چه حد به اهداف کاری خودتان رسیدهاید.
برف (برنامه رشد فردی)
برای اینکه بتوانید از دیگر رقیبان جلو باشید لازم است که همیشه و در همه حال به فکر برف باشید: برنامه رشد فردی! کتابهای را که باید بخوانید و دورههایی که باید بگذرانید، تهیه کنید و هر روز و هر ماه طبق یک برنامه رشد فردی مشخص پیش بروید. سرمایهگذاری روی خودتان به این معنا است که خودتان را در برابر مشکلات احتمالی آینده بیمه میکنید.

سخن پایانی
در این مطلب از کسب و کارهای اینترنتی گفتیم. از ایدههایی که میتوانند به شما کمک کند بدون داشتن سرمایه اولیه زیاد بتوانید کسب و کار اینترنتی خودتان را راه بیاندازید. از فواید و ضررهای این نوع کار گفتیم. همینطور در مورد شرایط لازم برای به نتیجه رسیدن و شروع به درآمدسازی کسب و کارهای اینترنتی صحبت کردیم.
یکی از مسائلی که صاحبان کسب و کار و به ویژه کسب و کارهای اینترنتی با آن روبرو هستند، جذب مشتری است. در این مقاله به سه مورد از مهمترین راهکاری جذب مشتری پرداختیم و از این گفتیم که چگونه میتوان میزان درآمد کسب و کارهای اینترنتی را افزایش داد. اگر شما هم از میزان درآمد فعلیتان در کسب و کار اینترنتی خودتان راضی نیستید، پیشنهاد میکنم این بخش را بخوانید.
در ادامه مطلب، حداقل میزان سرمایه برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی را بررسی کردیم. و در نهایت از این موضوع حیاتی گفتیم که چگونه کسب و کارهای اینترنتی را مدیریت کنیم.
اگر میخواهید این اطلاعات را دم دستتان داشته باشید، میتوانید این صفحه را بوکمارک کنید و هر از گاهی به آن نگاهی بیندازید.