فروش آنلاین محصول شرایط و ویژگیهای متعددی دارد. در این مطلب از چم و خم فروش اینترنتی کالا و سرویس گفتیم.
قبل از ظهور اینترنت و تجارت الکترونیکی، فروش در بازارهای محلی اکثرا به صورت هفتگی و در یک روز بهخصوص تشکیل میشد. آگهی فروش در روزنامهها هم از جمله راههای مرسوم و شناختهشده برای فروش محصولات بود. حالا اما روشهای فروش تغییر کرده و با وجود وبسایتها و اپلیکیشنهای مختلفی که برای روشهای مختلف فروش آنلاین و آفلاین راهاندازی شده، هرکسی میتواند کالا، محصول و سرویس خودش را به فروش برساند و درآمدزایی داشته باشد. آنهم بدون اینکه حتی بخواهد پایش را از خانه بیرون بگذارد و کرکره مغازهاش را هر روز صبح بالا بکشد و شبها ببند.
تحقیقات نشان داده که فروش خردهفروشی از طریق وبسایتهای تجارت الکترونیکی در سال 2020 بیش از 2.3 هزار میلیارد دلار بوده است.
پیشبینیها از میزان فروش در این حوزه و همینطور حجم بازار تجارت الکترونیکی در آینده درخشان و قابل توجه است. به همین خاطر اگر میخواهید تجربه فروش آنلاین کالا یا سرویستان را داشته باشید، مطمئن باشید اکنون بهترین زمان است. در این مطلب، هدف ما این است که به شما راههای فروش آنلاین را توضیح دهیم و به نوعی به صفر تا صد روشهای فروش محصولات در اینترنت بپردازیم.
فروش آنلاین از طریق شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب، پینترست، لینکداین و غیره یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین شیوههای فروش است. اگر بودجه راهاندازی وبسایت اینترنتی خودتان را ندارید، این کانالها بهترین روش هم برای فروش محصولتان و هم برای جذب مشتری و جذب اعتماد مشتریان است. همچنین شما میتوانید در فروشگاههای اینترنتی عمومی و تخصصی زیادی که وجود دارد محصولتان را برای فروش قرار دهید.
البته که همه اینها فواید و معایب خودش را دارد و از همه مهمتر نکات و هزینههایی هم وجود دارد که برای راهاندازی وبسایت اینترنتی فروش محصولاتتان باید حتما مدنظر قرار دهید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعتتان در این زمینه کامل شود.

فروش آنلاین از طریق شبکههای اجتماعی
مسلما همه ما یا مستقیما تجربه خرید از طریق شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و غیره را داشتهایم یا از اطرافیانمان بودهاند کسانی که با این شیوه خرید کردهاند. حتی یک بار که از یکی از دوستانم درباره آدرس خیابان یا مغازهای که محصولات بهخصوصی را بفروشند سوال کردم، تنها آدرسی که بلد بود به من بدهد اینستاگرام بود و هیچ آدرسی از مغازههای فیزیکی نداشت.
همه ما شاهد نفوذ این کانالهای ارتباطی در زندگیمان هستیم و به هیچ وجه نمیتوان منکر تاثیری که دارند شویم. خیلی وقت است که این تاثیر، شیوه خرید و فروش ما را هم شامل شده است.
شبکههای اجتماعی صرفا درباره آگاهی و آشنایی با برندهای مختلف نیست و زمانی که کارتان را در این کانالهای ارتباطی به درستی انجام دهید، منجر به فروش و کسب درآمد رضایتبخشی برایتان خواهد شد. در سال 2017 فروش موبایلی سهم 34.5 درصدی از کل فروش اینترنتی را در اختیار داشت و پیشبینی شده است که این عدد در سال 2021 به 54 درصد برسد. این ابزار هوشمند توجیبی خیلی بیشتر از چیزی که فکرش را میکنید میتواند در زندگیتان تاثیرگذار باشد و حتی به منبع درآمد اصلی شما تبدیل شود.
شبکههای اجتماعی هم پتانسیل رشد بسیار زیادی دارند البته باید به این نکته توجه کنید که همه این پلتفرمها مخاطبان یکسانی ندارند و باید شیوه تعامل و ارتباط برقرار کردن با مخاطبان هرکدام از این شبکهها را به خوبی دریابید. باید بدانید که مخاطبان محصول و سرویس شما بیشتر وقتشان را در کدام از یک از شبکههای اجتماعی سپری میکنند تا بتوانید از طریق همان کانالها محصولتان را به آنها معرفی و عرضه کنید.
برای مثال یک زمانی فیسبوک محبوبیت زیادی بین افراد داشت اما اکنون دیگر مانند قبل مورد استفاده نیست (لااقل بین جمعیت جوانتر 18 تا 30 سال). بنابراین اگر جامعه هدف شما، میلنیالها (نسل هزاره سومیها) را دربرمیگیرد بهتر است تمرکزتان را روی اینستاگرام یا اسنپچت بگذارید.
فروش از طریق شبکههای اجتماعی بهترین روش برای آشنایی با فضای آنلاین و مخاطبانتان است. با کمترین هزینه مشتریان خود را پیدا میکنید، اعتماد آنها را به خود جلب میکنید و بعد با سرمایهای که از این طریق به دست آوردهاید، وبسایتتان را راهاندازی میکنید.

اما باید بدانید که این شیوه علاوه بر مزایایش، معایبی هم دارد که در ادامه به برخی از اینها اشاره میکنیم:
مزایا
علاوه بر کار کردن در خانه و با لباس راحتی، راهاندازی کسبوکار اینترنتی و فروش محصولات و سرویسهایتان از طریق اینترنت، چه شبکههای اجتماعی و چه وبسایتها، مزایای دیگری هم دارد ازجمله:
میتوانید از خانه کار کنید و ساعات کاری را خودتان تعیین کنید. تا هر اندازهای که بخواهید میتوانید پیش بروید و بدون اینکه رئیسی بالای سرتان باشد میتوانید از تمامی مزایا به تنهایی بهره ببرید. به نوعی آزادی مطلق در اختیار دارید.
فروش اینترنتی به این معنا است که میتوانید سرگرمیها و علاقهمندیهای خودتان را به روشی برای کسب درآمد تبدیل کنید. این سرگرمیها میتواند هم فروش کالا و خدماتی باشد که عرضه میکنید و هم وقت گذراندن در شبکههای اجتماعی.
نسبت به راهاندازی کسبوکارهای سنتی ریسک کمتری دارد. نگرانیهایتان به مراتب کمتر خواهد و نسبت به کسبوکارهای سنتی موانع به مراتب کمتری بر سر راهتان قرار دارد. به عبارتی هیچ چیزی قرار نیست جلوی شما را در این مسیر بگیرد.
معایب
هرچیزی در زندگی دو جنبه مثبت و منفی دارد. نمیشود دلمان را به مزایای یک چیز خوش کنیم و از جنبه دیگر آن غافل شویم. فروش محصول در اینترنت هم دو جنبه مثبت و منفی دارد و بهتر است قبل از دست به کار، نگاه واقعبینانهای به آن داشته باشیم.
درست است که شروع به فروش در اینترنت دغدغه زیادی ندارد و مهمتر از همه سرمایه زیادی هم نمیخواهد اما باید آگاه باشید که رسیدن به نتیجه مطلوب زمانبر است. اینطور نیست که چون شروعش آسان و راحت است پس به راحتی و در یک چشم بهم زدن درآمدهای قابل توجه نصیبتان میشود. پس باید صبر داشتن را یاد بگیرید.
فروش اینترنتی زیرکیها و ظرافتهایی دارد و باید با این فضا و نحوه جذب مشتری در آن آشنا باشید. اگر قبلا تجربه فروش اینترنتی را داشتهاید، یک قدم از دیگر رقبایتان جلوتر هستید اما باید برای ادامه و موفقیت، حرفهای عمل کنید و اطلاعات کافی و مرتبط به دست آورید.
در این مسیر شما مسئولیتهای زیادی روی دوشتان است. لااقل در ابتدای راه اینطور است که مسئولیت هرچیزی با شما است. شما یک نفر هستید که باید در آن واحد شغلهای مختلفی را انجام دهید و کارهای مختلفی را مدیریت کنید. اگر اشتباهی پیش آید، کسی جز خودتان را نمیتوانید سرزنش کنید.

فروش آنلاین از طریق فروشگاههای اینترنتی
موفقیت بیشتر در گرو توسعه بیشتر کسبوکارتان است. فروش از طریق شبکههای اجتماعی برای شروع اقدام خوبی است ولی کافی نیست. باید مشتریانتان را توسعه دهید و پا را فراتر بگذارید. راهاندازی یک وبسایت برای فروش هرچه که دارید و به کار گرفتن هرآنچه در چنته دارید، هدف نهایی برای داشتن یک کسبوکار اینترنتی است اما قبل از اینکه پا به این مرحله بگذارید بهتر است کارتان را با فروش کالا و خدماتتان در فروشگاههای اینترنتی که وجود دارند، شروع کنید.
استفاده از مارکتپلیسهای مختلف به شما امکان دسترسی به حجم زیادی از مشتریان را فراهم میکند. از طرف دیگر بسیاری از افراد ترجیح میدهند که برای خریدهای اینترنتیشان، به فروشگاههای اینترنتی بزرگ و شناختهشدهای که وجود دارد، سر بزنند چرا که این فروشگاهها تنوع بسیار زیادی دارند و کالاها و خدمات، در دستهبندیهای مختلف قرار گرفته و به مشتریان عرضه میشود. به همین دلیل افراد میتوانند تقریبا هرآنچه که نیاز دارند را با سر زدن به یکی از این فروشگاههای بزرگ و شناختهشده اینترنتی برطرف کنند.
تحقیقات نشان داده که 97 درصد از مشتریان آنلاین قبل از آنکه خریدشان را انجام دهند، ابتدا حتما به فروشگاههای بزرگ اینترنتی سر میزنند و محصول و قیمت محصولی که مدنظرشان است را بررسی میکنند.
حتما شما هم این تجربه را داشتهاید که اگر به دنبال محصول خاصی باشید، چه بخواهید آن را اینترنتی خریداری کنید، چه به صورت حضوری، قبلش آن محصول را در یکی از همین فروشگاههای اینترنتی جستجو میکنید. در بسیاری مواقع میتوانید از تخفیفی که این مارکتپلیسها روی برخی محصولات قرار میدهند هم استفاده کنید و تجربه خرید اینترنتی بهتری داشته باشید.
فروشگاههای اینترنتی شناختهشده داخلی و خارجی بسیاری هستند که مطمئنا با آنها آشنایی دارید. آمازون، ایبی، علی بابا، اتسی، شاپیفای و غیره از نمونههای معتبر خارجی و دیجی کالا، خانه و کاشانه، بامیلو، مدیسه، خانومی، روبان و غیره نیز از نمونههای شناختهشده ایرانی هستند.
همانطور که گفتیم، فروش در این مارکتپلیسها، گامی رو به جلو در جهت بهبود و پیشرفت کسبوکارتان است؛ چرا؟
یکی از اولین دلایلش دسترسی به حجم وسیعی از مشتریان است که فرصت بسیار خوبی برای تبلیغ کالای شما، جذب مشتری و درنهایت درآمدزایی بیشتر برای شما است. یکی از نمونههای بارز این اتفاق محسن فرجی، از پرفروشترین فروشندههای دیجی کالا است که توانست در یک ماه تجربه فروش چند میلیارد تومانی داشته باشد.

بیایید در ادامه نگاه گذرایی داشته باشیم به دلایلی که افراد را به استفاده از این مارکتپلیسها برای فروش کالا و سرویسهایش میکند:
دسترسی به حجم وسیعی از مخاطبین
شهرت و محبوبیت این فروشگاههای اینترنتی میتواند کار شما را از خیلی جهات آسان کند. برای مثال شما بدون اینکه بخواهید هیچ هزینهای صرف بازاریابی کنید، میتوانید به مشتریان این فروشگاههایی دسترسی داشته باشید و شانس فروشتان را بیشتر کنید. کسبوکارهای کوچک بهتر است از این فرصت غافل نشوند.
هزینههای کمتر
باتوجه به اینکه وبسایتهای این فروشگاههای اینترنتی از قبل راهاندازی شده، رشد کرده و جای خودش را میان افراد جامعه پیدا کرده است بنابراین صاحبان این فروشگاهها فکر خیلی از کارها را کردهاند و هزینههایی که بایستی برای راهاندازی و شناخته شدن کسبوکارشان انجام دهند را خرج کردهاند. حالا شما میتوانید بدون نگرانی بابت این مسائل جانبی از فضای موجود به نفع خودتان استفاده کنید. این وسط پای کارمزدی که باید به فروشگاه پرداخت کنید مطرح است.
امکان دسترسی به بازارهای جهانی
وبسایتهای مانند آمازون، ایبی، والمارت و غیره به جز آمریکا در کشورهای دیگری هم به شدت معروف و مورد استفاده هستند. درمورد فروشگاههای ایرانی هم باید گفت که بسیاری از آنها به فکر توسعه بینالمللی کسبوکارشان هستند و زمانی که این اتفاق رخ دهد، مزیت آن شامل جیب شما هم میشود.
همانطور که گفتیم، شما میتوانید از طریق اینترنت هم کالا و هم سرویسی که میتوانید به افراد مختلف ارائه کنید را به دست تعداد زیادی از مشتریان برسانید. وبسایتها صرفا برای فروش کالا طراحی نشدهاند. برای مثال وبسایتهایی مانند اسپارد، آچاره، استادکار و غیره، ازجمله پلتفرمهایی هستند که افراد با یک سری مهارتها و تخصصهای فنی و غیرفنی میتوانند مهارتشان را در اختیار افراد قرار دهند.

شیوههای درآمدزایی فروشگاههای اینترنتی و مارکتپلیسها
فروشگاههای اینترنتی باعث شدند تا بسیاری از افراد از فکر اختراع مجدد چرخ بیرون بیایند و از فضایی که برایشان مهیا شده نهایت بهره را ببرند. برای بهره بردن از چنین فضایی باید هزینههایی پرداخت شود. بسیاری از فروشگاههای اینترنتی مستقیم به یک مارکتپلیس تبدیل شدهاند. یعنی به جای اینکه محصولات را از عمدهفروشان خریداری کنند و از طریق وبسایتشان به دست مشتریان برسانند، واسطهای شدهاند میان فروشندگان کالا و خریداران.
این اتفاق به معنای هجوم تعداد زیادی از فروشندگان است که بدشان نمیآید از این فرصت پیشآمده، بنا به دلایلی که بالاتر به آنها اشاره کردیم، استفاده کنند. چنین هجومی به معنای کسب درآمد بیشتر برای آن مارکتپلیس است. اما این فروشگاههای چطور درآمدهای میلیونی و میلیاردی به دست میآورند؟
دریافت کمیسیون
این روش شناختهشدهترین روشی است که مارکتپلیسها برای کسب درآمد دارند. آمازون، ایربیانبی، ایبی، اتسی و غیره از این روش استفاده میکنند. هر خریدی که از طریق پلتفرم آنها صورت پذیرد، درصدی از آن را مالک مارکتپلیس به عنوان کمیسیون برمیدارد.
دریافت اشتراک
در این روش مالک مارکتپلیس از کاربر ثبتنامشده، به طور منظم هزینهای را دریافت میکند. این حق اشتراک بابت ارائه خدمات خاص و ویژه به کاربران است. هرچه عضویت انحصاریتر باشد، هزینه اشتراکش هم به مراتب بالاتر میرود. برای مثال وبسایت couchsurfing یا یوتیوب جزو جاهایی است که از این مدل درآمدی استفاده میکند.

هزینه درج نام
این مدل کسب درآمد زمانی اتفاق میافتد که شما بابت نمایش تبلیغات روی پلتفرم یک مارکتپلیس بهخصوص، هزینهای پرداخت میکنید. اتسی ازجمله وبسایتهایی که از این شیوه درآمدی استفاده میکند.
درآمد فریمیوم
این مدل درآمد زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که مارکتپلیس موردنظر هم دارای بخش رایگان و هم بخش پریمیوم در وبسایتش برای ارائه سرویس باشد.
هزینه پیشرو بودن
این مدل درآمدی زمانی به کار میآید و زمانی هزینه پیشرو بودن از تامینکننده دریافت میشود که مشتری درخواستی را روی سایت درج میکند و و تامینکننده با پرداخت هزینه به مارکتپلیس میتواند پیشنهاد خودش را در رابطه با درخواست کاربر به او نشان دهد.

راهاندازی فروشگاه اینترنتی
بالاخره به مرحلهای رسیدید که تصیمتان را گرفتهاید و میخواهید وبسایت خودتان را راهاندازی کنید. حالا بد نیست در این قسمت کمی هم درباره هزینههایی که راهاندازی یک وبسایت آنلاین دارد، صحبت کنیم. البته همین ابتدای کار به شما بگوییم که تمامی هزینههایی که برای راهاندازی یک وبسایت آنلاین وجود دارد بازهم از باز کردن یک فروشگاه فیزیکی به مراتب کمتر است.
هزینههای راهاندازی
پولی که صرف راهاندازی وبسایتتان میکنید کاملا بستگی به شیوه انتخابیتان برای راهاندازی دارد. شما هم میتوانید خودتان این کار را انجام دهید یا فرایند کاملش را به اشخاص حرفهای و شرکتهایی که در این زمینه فعالیت دارند، بسپارید. اگر بخواهید خودتان دست به کار شوید میتوانید هم با کدنویسی و هم با کمک وردپرس و نمونههای مشابه استارت کار را بزنید. وردپرس یک سایت برنامهنویسیشده است که برای استفاده به طور رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد و همین رایگان بودنش مزیت رقابتیاش نسبت به دیگر نمونههای مشابه محسوب میشود. اگر هم بخواهید با کدنویسی این کار را انجام دهید طبیعت باید به اصول برنامهنویسی و طراحی وب آشنا باشید.
در هر صورت شما به خرید یک دامنه برای شروع کارتان نیاز دارید. دامنه همان نام سایت شما است که از آن برای معرفی کسبوکارتان و حرفهتان در فضای آنلاین استفاده میکنید. دامنههای .ir معمولا جزو دامنههای ارزان قیمت است که هزینهاش بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان است. دامنههای با پسوند .com هم هزینهای تا ۲۲۰ هزار تومان خواهند داشت. پسوندهای دیگر مانند .net یا .org قیمتهای بالاتری دارند.
علاوه بر دامنه شما به یک هاست یا میزبانی هم نیاز دارید. هاست درواقع فضایی است که سایت شما و اطلاعاتش روی آن قرار داده میشود. هاستهای شناختهشدهای وجود دارد که عبارتاند از هاست لینوکس، وردپرس، هاست ابری، هاست ویندوز، هاست پایتون و غیره. قیمت ماهیانه این هاستها از ۵۰، ۶۰ هزار تومان شروع میشود و تقریبا به ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومان هم میرسد. البته جاهایی که میتوانید این هاستها را خریداری کنید هم به صورت ماهیانه، هم به صورت سه ماهه و هم به صورت سالیانه قیمتهای فروششان را قرار دادهاند و خرید اشتراک سالیانه مسلما برایتان مقرون به صرفهتر خواهد بود.
اگر بخواهید کار را به اشخاص متخصص در این زمینه بسپارید، اینکه را گوشه ذهنتان داشته باشید که همیشه قیمت بالاتر به معنای سرویس بهتر نیست. هزینه طراحی سایت از ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود و حتی تا ۷۰ ۸۰ میلیون تومان هم میرسد. البته این وسط عواملی مانند نوع طراحی سایتی که میخواهید (شرکتی، فروشگاهی، تخصصی و غیره) و مدت زمانی که صرف انجام کار میشود و همینطور ویژگیهای که هر پکیج طراحی دارد، در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهد بود. از طرف دیگر گول قیمتهای پایین را هم نخورید. ممکن است برخی جاها ابتدا به شما قیمت بسیار پایینی پیشنهاد دهند و در ادامه راه به بهانههای مختلف هزینههای جانبی دیگری از شما دریافت کنند.
به جز همه اینها، از هزینه سئو وبسایت هم نباید غافل شد. اگر هزینههای کلانی برای راهاندازی و بالا آوردن سایتتان انجام دهید و محصولات و سرویستان را هم برای عرضه به مردم در آنجا قرار دهید، ولی زمانی که افراد پس از تایپ عبارت کلیدیشان در اینترنت و جستجو برای سرویس موردنظرشان، در صفحه اول نمایش نشانی از وبسایت شما نباشد، تقریبا میشود گفت هرچه رشته بودید پنبه شد.

ظاهر نشدن وبسایت شما در صفحه اول جستجوها، باعث میشود مشتریان بسیاری را از دست بدهید. اینجاست که از اهمیت سئو برای سایتتان به خوبی آگاه میشوید. برآوردهای انجامشده نشان میدهد که هزینه سئو ساعتی بین ۳۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و ماهیانه چیزی حدود ۵۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون تومان خواهد بود. البته قیمتگذاریهای مربوط به سئو به صورت ساعتی، پروژهای، ماهیانه و عملکردی محاسبه میشود.
از طرف دیگر باید به فکر دریافت مجوزهای قانونی و درگاه پرداخت هم باشید. درگاههای پرداخت واسط و مستقیم بانکی وجود دارد که میتوانید از آنها برای تکمیل فرایند خرید مشتریانتان استفاده کنید. برای این کار میتوانید مستقیما به سراغ بانکها بروید یا از شرکتهای واسط برای دریافت درگاه کمک بگیرید. در هر صورت نیاز به یک سری مجوزهای قانونی دارید و مهمترینشان، که تاثیر بسیار زیادی هم در جذب اعتماد مشتریانتان دارد، نماد اعتماد الکترونیکی است که باید حتما آرم این نماد در سایتتان مشخص و موجود باشد.
ویژگیهای یک فروشگاه آنلاین باکیفیت
فروشگاه آنلاینتان را راهاندازی کردید و سایتتان را هم بالا آوردید. تازه کارتان شروع شده و باید بتوانید یک فروشگاه آنلاین باکیفیت داشته باشید و همزمان بتوانید کیفیتش را هم حفظ کنید. کیفیت ضامن جذب و حفظ مشتری برای شما است. در ادامه به ویژگیهایی که باعث میشود یک فروشگاه آنلاین به عنوان یک فروشگاه باکیفیت شناخته شود، اشاره میکنیم:
بهینه کردن سایت
باید در تولید محتوای سایتتان اصول سئو را در نظر بگیرید و رعایت کنید تا در بهینه کردن سایت به شما کمک کند. استفاده از محتواهای مختلف متنی، ویدیویی و تصویری از جمله عواملی است که میتواند در بهینه کردن سایت به شما کمک زیادی کند.
استفاده از تصاویر
اهمیت استفاده از تصاویر و عکس در سایت فروشگاهتان به قدری اهمیت دارد که میتوان گفت چیزی که شما در اینترنت و از طریق وبسایتتان میفروشید، درواقع عکسها و تصاویر هستند. تاثیر عکسها و تصاویر خوب و باکیفیت بر میزان جذب مخاطب و فروش محصولتان بسیار چشمگیر است. هرگز به یک عکس آنهم با نورپردازی و زاویه نامناسب بسنده نکنید.
تجربه کاربری
بزرگترین مزیت خریدهای اینترنتی راحتی انجام آن است. یکی از عمدهترین دلایلی که افراد به انجام اینگونه خریدهایی تشویق شدن، راحتی خرید کردن و خلاص شدن از ترافیکهای خیابانها، شلوغی بازارها و غیره است. پس ذات فروشگاههای اینترنتی باید آسان و ساده باشد؛ در غیر این صورت نمیتوانند به هدفی که دارند برسند. فضای سایت نباید شلوغ و آزاردهنده باشد. انواع و اقسام تبلیغات در گوشه و کنار سایت از زیبایی ظاهری آن کم میکند.
همچنین کالاها و محصولات موجود باید به صورت دستهبندیشده در سایت قرار باشد تا کاربر بتواند به راحتی کالای موردنظرش را پیدا کند. کل فرایند خرید برای کاربر نباید بیشتر از دو، سه مرحله باشد در غیر این صورت مشتری ممکن است از انجام خریدش منصرف شود. یک طراحی ساده و کاربرپسند و کاربردی نکتهای است که میتواند مشتریانتان را چند برابر کند.
درج اطلاعات و نظرات درباره محصول
هر نوع خریدی و به هر صورتی که بخواهیم انجام دهیم، حتما قبلش با چند نفر مشورت میکنیم، در اینترنت درباره آن محصول تحقیق میکنیم و نظرات افرادی که آن کالا را مصرف کردهاند جویا میشویم تا ببینیم نسبت به آن رضایت داشتهاند یا نه. از خریدهای کوچک و جزئی گرفته تا خرید کالاهای بزرگتر، فرقی نمیکند، به هر حال افراد میخواهند خیالشان از کالایی که میخواهند بخرند راحت باشد.
یکی از بهترین کارهایی که شما روی سایتتان میتوانید انجام دهید، ارائه همین خدمات به کاربران است. مسلما گذرتان به فروشگاههای اینترنتی افتاده و خودتان دیدهاید که بسیاری از سایتها اطلاعات مربوط به هر کالا را قرار دادهاند. هرچه این اطلاعات کاملتر باشد، ابهامات نسبت به کالاهای ایرانی و خارجی که برای عرضه در فروشگاهتان قرار دادهاید کمتر میشود.
همچنین میتوانید بخشی هم به نظرات افرادی که قبلا تجربه استفاده از همان محصول یا محصولات مشابه را داشتهاند نیز اختصاص دهید. در این قسمت حتما منطقی و واقعگرایانه عمل کنید و همه نظرات مثبت و منفی که درباره محصول وجود دارد را درج کنید. برای خود من به شخصه خواندن نظرات متفاوتی که افراد نسبت به محصولات دارند در تصمیمگیری کمک بسیار خوبی بوده است.

Responsive بودن
یکی دیگر از عواملی که باعث موفقیت و رونق کسبوکارتان میشود، responsive بودن یا به عبارتی واکنشی بودن وبسایتتان است؛ اینکه بشود با هر وسیلهای چه لپتاپ، چه موبایل و چه تبلت وارد سایت شد و فضا برای هر نوع وسیلهای متناسب و منطبق باشد.
شیوههای مختلف ارسال
این حق را برای مشتریانتان قائل شوید که بتوانند بازه زمانی مناسب برای دریافت بستهشان را خودشان انتخاب کنند. به این ترتیب نه تنها رضایت مشتری جلب میشود بلکه از رفتوآمدهای چندباره و بیهوده نیز جلوگیری میکنید. همچنین اگر قرار بستهای به یک شهر دیگر پست شود، حتما دست مشتری را برای انتخاب نوع پست مرسوله باز بگذارید.
قرار دادن تخفیف
عبارت تخفیف و offهایی که به بهانههای مختلف زده میشود، همیشه جذاب بوده و ایرانی و خارجی هم ندارد و در همه جای دنیا «تخفیف» جواب میدهد. قرار دادن تخفیفهای ویژه و به مناسبهای مختلف روی برخی محصولات میتواند استقبال از آن محصول را بیشتر کند.
به چه افرادی برای راهاندازی سایت نیاز دارید؟
شاید روزی که خواستید دست به کار شوید و سایتتان را به صورت آنلاین راهاندازی کنید، فقط خودتان بودید و به تنهایی استارت کار را زدید اما با گذشت زمان و توسعه بیشتر کارتان بدون شک به افراد متخصص دیگری نیاز خواهید داشت تا هرکدام گوشهای از کار را بگیرند و درنهایت موجب عملکرد بهتر سایتتان شوند. مسئول سئو، بکاند، توسعهدهندگان، پشتیبان آنلاین، مسئول UI و UX، نویسنده محتوا، عکاس، کارشناس گرافیک، کارشناس بازاریابی آنلاین، تیم تامین برای آمادهسازی سفارشات و ارسال کالا، حسابدار همگی ازجمله افرادی هستند که باید در آینده دور یا نزدیک به فکر پیدا کردنشان باشید.

فروش آنلاین از طریق پیش فروش محصول
همه این مراحلی که بالاتر دربارهشان توضیح دادیم به کنار، یک روش جدید، هیجانانگیز و کاربردی برای معرفی داریم. شما میتوانید با درست کردن پروژه، محصولات خودتان را پیش فروش کنید. نیک استارتر جایی است که این امکان و فرصت را بریتان مهیا کرده است. در نیک استارتر اتفاقهای زیادی میافتد. در اینجا کارآفرینان کالاهای خودشان را قبل از ورود به بازار برای پیشفروش قرار میدهند.
از طرف دیگر خریدارها هم کالاهایی که به نظرشان خاص، هیجانانگیز و کاربردی است را با قیمت پایینتر پیشخرید میکنند. مزیت جایی مانند نیک استارتر یا به طور کلی پیشفروش محصول چیست؟
فرض کنید در کسبوکاری که دارید میخواهید یک محصول جدید وارد بازار کنید یا میخواهید با تولید یک محصول، کسبوکارتان را تازه راه بیندازید. اما بودجه کافی در اختیار ندارید و از طرفی کمی هم نسبت به بازار تردید دارید و نمیدانید که صرف هزینه گزاف برای تولید و عرضه محصولتان در نهایت برایتان سوآوری خواهد داشت و مورد استقبال مردم قرار خواهد گرفت یا نه.
اینجاست که پیش فروش محصول میتواند راه چاره برای شما باشد. برای این کار شما نمونه اولیه محصول را در قالب یک کمپین در نیک استارتر برای پیشفروش قرار میدهید و برای آن بازاریابی میکنید. به این طریق مشتریان با محصول شما آشنا میشوند و درصورتی که برایشان جذاب باشد، آن را پیش خرید میکنند.
بعد از پایان کمپین هم اگر سرمایه مورد نیازتان برای تولید محصول تامین شد، میتوانید آن را تولید کرده و به دست خریداران برسانید. به این ترتیب هم از انجام هزینههای اضافی جلوگیری کردهاید، هم قبل از ورود به بازار مشتریانتان را شناختهاید و هم بودجهای که برای تولید محصول نیاز دارید را به دست آوردهاید.
لب کلام
اینترنت خیلی وقت است که در جنبههای مختلف زندگی تاثیرگذار بوده و تغییرات قابل توجهی را هم به وجود آورده است. باتوجه به اینکه در عصر دیجیتال زندگی میکنیم، نباید قدرت و تاثیر این فضای صفر و یک را دست کم بگیریم. یکی از صفاتی که این تغییرات ایجادشده را به خوبی توصیف میکند، «ساده شدن» است. انجام خیلی از کارها و فرایندها نسبت به قبل آسان و ساده شده است.
راهاندازی یک کسبوکار هم یکی از این موارد است. خیلیها دنبال این هستند که رئیس خودشان باشند و هیچ کس بدش نمیآید که برای انجام کارهایش آقابالاسری نداشته باشد و به روش خودش کسب درآمد کند. راهاندازی یک کسبوکار نسبت به زمانهای گذشته زمین تا آسمان فرق کرده و دیگر نه خبری از هزینههای کلان است و نه سختیهای دیگر.
یکی از بهترین جاها برای شروع و لذت بردن از امکاناتی که اینترنت در اختیارتان قرار میدهد، شبکههای اجتماعی است. شما میتوانید استارت کارتان را با فعالیت در انواع و اقسام کانالها آغاز کنید. این کار شما را بیشتر با فضای آنلاین و چگونگی عرضه محصول و جذب مشتری آشنا میکند. اینستاگرام، تلگرام، لینکداین، یوتیوب، پینترست و غیره پر است از افرادی که به شیوههای مختلف در حال کسب درآمد هستند. با ایجاد یک اکانت در هر کدام از این شبکهها شما هم میتوانید به یکی از فروشندگان اینترنتی تبدیل شوید.
همچنین میتوانید عرصه را برای خودتان بزرگتر کنید و کالا و سرویستان را در مارکتپلیسهای مختلفی که در بازار هستند برای فروش قرار دهید. باتوجه به اینکه مارکتپلیسها میان اقشار مختلف جامعه شناختهشده هستند و مخاطبان بسیاری دارند، درنتیجه امکان بهرهبرداری از این مخاطبان برای شما هم فراهم میشود تا بتوانید از این فضای موجود نهایت استفاده را داشته باشید.

اگر همه این تجربیات برایتان کافی نبود و میخواستید یک گام دیگر بردارید و وبسایت خودتان را راه بیندازید، باید حتما حواستان به یک سری چیزها باشد. با اینکه هزینه بالا آوردن یک سایت باز هم به مراتب از هزینه اجاره کردن یا خرید یک مغازه فیزیکی بسیار کمتر است، اما دلیل نمیشود که از هزینههای ضروری غافل شوید.
تهیه دامنه و هاست خوب، دریافت مجوزها برای راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی و کسب درگاه پرداخت، هزینههایی که بابت طراحی سایت باید انجام دهید، پیدا کردن افراد متخصصی که در زمینههای مختلف مانند بهینه کردن سایتتان، طراحی، پشتیبانی، عکسای، تولید محتوا و غیره به شما کمک کنند، ازجمله مواردی است که نباید از قلم بیفتد و حتما باید برای انجامشان برنامه داشته باشید. اما بالا آوردن یک سایت تازه شروع کار است و باید بدانید که چگونه علاوه بر جذب کاربر، آنها را به مشتریانی وفادار تبدیل کنید تا منجر به موفقیت و توسعه کسبوکارتان و سوددهی چشمگیر شود.
اما جدای از اینها شما میتوانید به یک روش دیگری هم محصولاتتان را با کمترین هزینه و ریسک به بازار عرضه کنید. اینترنت را میتوان خدای تسهیل کارها نام گذاشت. یکی از چیزهایی هم که از دل اینترنت برآمده سایت نیک استارتر است که در کنار سادگی، اطمینان خاطر را هم برای کاربرانش، چه کارآفرینان و چه خریداران، فراهم میکند.
اگر قصد دارید محصولی تولید کنید، میتوانید قبل از تولید آن را در نیک استارتر برای پیشفروش قرار دهید. با این کار هم میتوانید قبل از تولید محصول، برایش مشتری پیدا کنید و هم هزینهای که برای تولید میخواهید را با پیشفروش شدن محصولتان به دست آورید. به هر حال به هر طریقی که شده سهمتان را از اینترنت بگیرید.